dimarts, 19 de febrer del 2013
La visita d´un insecte
Avui Ana R. G. ha portat un insecte molt curiós i que és un problema pel nostre ecosistema en els jardins i els voltants de la nostra illa. És diu Becut Vermell "picudo rojo " .Hem estat parlant i explicant el que fa i han sortit algunes preguntes , a veure si ens podeu ajudar. - Què menjaria sinó menjàs palmeres ? - Quin animal es menjaria al becut vermell? Com es podria equilibrar l´ecosistema? - En quin any o moment se sap que va arribar a Eivissa i com ?
En aquest enllaç podeu trobar més informació sobre el BECUT VERMELL
Fotos Joan Sans
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
27 comentaris:
¡ HOLA A TOTS I TOTES !
AHIR A LA NIT VAIG PREPARAR UN ESCRIT REFERENT AL TEMA I NO EL VAIG ENVIAR CORRECTAMENT I SA PERDUT. ¡ AYY !
S'ALIMENTA DE LES FIBRES DE TOTES LES PALMACEAS PERO A EIVISSA DE MOMENT ATACA A LA MES CARNOSA : LA PHOENIX CANARIENSIS.
DE MOMENT COM ES UNA PLAGA NOVA NO TE EL SEU DEPREDADOR NATURAL I PER AIXO UNA DE LES MANERES DE RESOLDRE L'INVASIO ES MITJANT TRACTAMENT QUIMICS FITOSANITARIS PER INTENTAR FRENAR LA REPRODUCCIO DEL BECUT VERMELL.
UNA DE LES MESURES MES IMPORTANTS SERIA CONCIENCIAR A TOTA LA POBLACIO DE QUE COM A MINIM AVISASIN A LES AUTORITATS COMPETENS PER PODER FRENAR LA SITUACIO ACTUAL.
LA PLAGA EN QUESTIO ES VA COMENçAR A SEURE A EIVISSA ENTRE EL ANY 2004 - 2006 I VA ENTRAR PER ORIENT PROXIM A EUROPA PERO VE DE MES LLUNY : ASIA
UNA ABRAçADA A TOTS I TOTES ,
VICENT RIPOLL
TAMBE PODEU ENTRAR A LA PAGINA DEL CONSELL D'EIVISSA O A TRAGSA.ES PER MES INFORMACIO DEL BECUT VERMELL.
Es molt guai pero afecta als ecosistemes. Quina pena!
Moltes gràcies Vicent per les teves respostes. He posat un enllaç amb més informació en el comentari, amb la pàgina del consell i d´altres.
Una pregunta, hi ha qualque possibilitat de lluita contra aquesta plaga que no sigui amb productes químics?
Moltes gracis per contestar les preguntes.
Moltas grasis Ana per dur el becuc
vermell i gracis vicent per les teves respostas.
Bon dia!Soc Amal de 4tB i gracies molt per les respostes.
ADEEU
VISENT RIPOLL
Bon dia Vicent soc en Jhonsy de la classe de N'Ana, m'agradat molt tot lo del becut vermell y gràcies.
Hola Vicent soc Andrea,moltes gracies per la informació mas llevat la meva duda.ADEU¡
Hola Vicent moltes gràcies per el bacur vermell m'agradat molt.
Bon diaVicent soc ana.v
muchas gracias por ana ensñaarnos pico rojo ma agradat mol GRACIESSSSSS
BON DIA VICENT MOLTES GRASIES PER LES
PREGUNTES
Hola m'agrada aquest insecte aún que no m'agraden els insectes.es molt raro aquest becut vermell
Hola papi todos te quieren ponerte un comentario ten cuidado porque tendras que escribir 6 veces mas.
Hola,Vicent gracies per aquesta noticia mes guai Adeu¡¡f
Hola soc en Dani moltes grácies pare de na Ana es molt pero que molt interesant.Una pregunt, com es que saps tant?
Hola, soc na Chiara.Moltes grácies per respondre les preguntes ara saben més del bocut vermell!!!!
Bon dia Vicent Ripoll som en Marc de 4tB (classe de na Ana), moltes gràcies per el comentari. M'agradat molt el Becut vermell
A
D
E
U
!
!
!
! Fins aviat
Hola som jo na Zoe.Vicent moltes gracies per la informació del bacut vermell. A la meva casa em va pasar lo mateix i varem tallar la palmera i li varem posar un liquid i ara ja esta creixent.
Fins aviat salutacions de na Zoe.
HOLA SOC ANA MOLTES GRASIES ANA.R PERO ME DA PENA LES PALMERES
Hola Vicent soc n'ha Laura.
te voldria dir que gracis ,cioper la informar¡
Bueno adeu.
hOLA soc na Ilayda m,agrada molt GRACIS
Hola, las preguntas son muy buenas. Yo se de alguien que puede resorverlas, mi madre Marisa, ella puede resolverlo.
Bueno, adios.
Hola soc n'Andreu les preguntes son
molt interesants.Com es la transformasio del Picut Vermell?
Bon dia , molt bona feina a tots. Hi ha un sistema que es per radiacio ( microondes ) que no necessita de quimics pero encara esta en estudi i el seu cost es molt elavat ( entre 150 i 300 mil € )i consta de radiar per llocs i mata tots els insectes dels arbres. Salut a tots i totes !!
Bon dia Nuria soc na Erika de 4tA no s'ha publicat el trevall.
Bon dia Erika de 4tA. El treball està ben guardat!! Ara està com a esborrany i el proper dia de classe vosaltres sereu les que el publicareu, d'acord?Per acabar de completar la feina si feis un dibuix de la recepte seria fantàstic!! Bon cap de setmana.
Nuria
Publica un comentari a l'entrada